Nina Chiper a demisionat ieri din funcția de manager al Companiei Regională de Apă Bacău.

Fosta șefă a susținut într-o conferință de presă că „s-a dat în administrare, forțat, operatorului CRAB, rezerva de apă a municipiului Bacău.”

Consiliul Local al municipiului Bacău, acționarul majoritar al companiei, a votat vineri predarea „rezervei” către CRAB deși Chiper s-a opus în permanență de la finalizarea investiției motivând slaba calitate a lucrărilor.

Într-o emisiune la TeleMoldova Plus, primarul Bacăului Lucian Stanciu Viziteu a susținut că lucrarea a fost verificată de Corpul de Control al Ministerului Dezvoltării la sesizarea prefectului județului și de Inspectoratul de Stat în Construcții. Ambele instituții ar fi confirmat buna execuție a lucrării. Viziteu a mai susținut și că „rezerva de apă” a fost analizată de „un terț” care a întocmit o expertiză tehnică a lucrării și care certifică buna execuție.

Mai mult, Viziteu susține că „această demisie este în directă legătură cu ceea ce se anunța a fi un eșec de proporții, gestionarea defectuoasa a contractului de finanțare pentru reabilitarea infrastructurii de apă și canalizare, în valoare de peste o sută de milioane de euro.”