Asociatia  “Centrul Daniel” Bacau in parteneriat cu Municipiul Bacau, organizeaza in data de 16 si 17 septembrie 2022  (vineri si sâmbata) cea de a X-a editie – Editie Jubiliara  Festivalului International de  Muzica Usoara pentru Copii si Tineri „STEA Printre Stele”.

Scopul organizarii acestui eveniment de promovare tip festival a pornit inca din anul 2012, din dorinta de a schimba perceptia legata de persoana cu dizabilitati.

Evenimentul este organizat intr-o maniera integrativa şi participativă la viaţa socio – culturală a comunităţii din care fac parte, tocmai pentru a demonstra ca handicapul nu trebuie sa conduca la izolare, nu trebuie sa ingradeasca accesul la viata culturala, nu trebuie sa afecteze viata copilului/tanarului cu dizabilitati, deoarece toti copiii merita o sansa de a se autovaloriza, indiferent de existenta talentului sau handicapului, si pot fi educati astfel incat, impreuna, sa construiasca o lume mai buna.

Juriul acestei editii de festival va fi compus din artisti consacrati precum :

Mihai Alexandru – chitarist, solist vocal, producator  si compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – presedintele juriului;

Luminita Anghel  – interpret de muzica usoara;

Nico – Nicoleta Matei – interpret de muzica usoara;

George Vanvu – Profesor, compozitor si coordonator musical al studioului Radio Iaşi, realizator „Pro Musica” şi „Hiturile Radio Iași”,

Bogdan Dragomir – muzician si realizator emisiuni la Radio Romania Regional, membru al Uniunii Nationale a Artistilor din Romania si al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România,

Ovidiu Iordache – compozitor,

Claudiu Bulete  – compozitor – manager CB Media si compozitorul imnului festivalului.

Si-au anuntat participarea la festival peste 150 copii si tineri din toata tara si din Republica Moldova, acestia concurând pe 11 categorii de vârsta.

Evenimentul se va desfasura in Teatrul de Vara “RADU BELIGAN”.

Spectacolul Galei de Premiere va avea loc sâmbata, 17 septembrie 2022, incepand cu  orele 15.00 si va cuprinde recitalurile artistilor:  Luminita Anghel, Nico, Lexxy si Emilian.

Mentionam ca pe durata intregului eveniment, intrarea va fi libera.

*Proiectul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău și al Consiliului Local al Municipiului Bacău. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Primăriei Municipiului Bacău și nu implică nici o responsabilitate din partea acesteia.

(comunicat de presă)