Miercuri, începând cu ora 18.00, primarul Bacăului Lucian Stanciu Viziteu va participa în direct la emisiunea moderată de Cătălin Bejan la TeleMoldova Plus.
”Deschidem astfel un nou sezon de talk-show-uri la TeleMoldova Plus. De această dată caracterul local și regional al subiectelor abordate va fi cumva estompat, deși rămâne totuși ca o tușă definitorie. Trebuie să menționez că emisiunea va fi live nu doar pe internet, cum v-am obișnuit, ci și pe postul tv”, a declarat Bejan.
Televiziunea TeleMoldova Plus a primit, în cadrul ședinței CNA din luna august, acordul pentru modificarea zonei de difuzare a licenței din zona regională în națională și internațională (Republica Moldova). Până în prezent, TeleMoldova Plus avea licență pentru 15 județe (Iași, Neamț, Suceava, Botoșani, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila, Constanța, Ialomița, Buzău, Călărași, Ilfov) si București.
Profilul televiziunii TeleMoldova Plus este generalist iar formatul de difuzare SD si HD. Pe 29 iulie 2022, postul a fost introdus în grila de programe Orange, pe cablu digital, în zonele cu rețea proprie. De asemenea, se vede în toate rețelele de cablu din Chișinău.
Reprezentantul postului, Petru Frasila, a declarat în ședința CNA că se doreste ca televiziunea să devină prima televiziune privata națională din zona Moldovei. Vor fi abordate subiecte alături de filialele din întreaga țară.
Dorina Rusu, membra CNA, a întrebat ce anume justifică transformarea licenței în zona de difuzare națională, ce se aduce nou într-o piață aflată într-o continuă schimbare.
Frăsilă a explicat că deși ratingul nu va fi foarte ridicat la început, vor încerca să creeze o platformă de bun simț, de educație, de dialog cu cei care au ceva de spus.
Ionel Palăr, membru CNA, a menționat că TeleMoldova Plus este un exemplu de bune practici datorită faptului că nu prea apare la capitolul sancțiuni și că este vorba de o televiziune care a crescut natural, pas cu pas, care nu are în spate niciun sponsor senzațional. De asemenea, a lăudat televiziunea pentru conținutul educativ difuzat.
Rasvan Popescu, membru CNA, a declarat că televiziunea se vede deja în diverse zone ale țării cât și în Republica Moldova, astfel încât această solicitare de modificare a licenței este mai mult o constatare.
TeleMoldova Plus se afla și în grilele regionale ale operatorilor Digi, Orange Romania Communications, Vodafone sau NextGen.