Organizația locală PNL Târgu Ocna l-a ales în funcția de președinte pe Bogdan Ababei, cel care a fost la doar 44 de voturi să câștige Primăria Târgu Ocna, în 2020. La eveniment a fost prezentă și conducerea filialei județene.

Președintele PNL Bacău, deputatul Mircea Fechet, spune că Ababei va fi, cu siguranță, noul primar în 2024 și că actuala administrație locală va fi sancționată de cetățeni pentru neîndeplinirea promisiunilor față de alegători:

„Alegerea nu este doar pentru președintele filialei, ci pentru viitorul primar al orașului. O spun cu toată asumarea, Bogdan va fi câștigătorul alegerilor locale din 2024 din Târgu Ocna. Bogdan s-a alăturat acum câteva luni echipei liberale pentru că viziunile noastre coincideau: oamenii din Târgu Ocna merită o altfel de administrație, o administrație orientată către cetățeni și către dezvoltarea orașului. Din păcate, Târgu Ocna, un oraș cu un mare potențial stă pe loc din cauza unei administrații care lasă mult de dorit. Noi o știm, cetățenii o știu și acest lucru se va vedea la vot în 2024. Bogdan e omul care știe foarte bine problemele cu care se confruntă oamenii de aici, chiar de la ei și, mai important, e omul care știe cum să le rezolve. Va avea tot sprijinul meu, al filialei județene și al conducerii centrale pentru proiectele de modernizare a localității.”, Mircea Fechet

Noul președinte al filialei liberale din Târgu Ocna a spus în discursul său că:

„Aici, în Târgu Ocna, avem un monument al celor care s-au jertfit pentru libertate și unitate. Pe acesta scrie „Spuneți generațiilor viitoare că noi ne-am făcut datoria.”. Asta îmi doresc și eu, să am un răspuns la acest îndemn. Eu cred cu tărie că, oriunde, dar poate mai ales în viața politică, oamenii fac diferența. Am pierdut în 2020 la doar câteva voturi și asta m-a obligat să fac o analiză. Această analiză m-a adus astăzi aici. Așa că obiectivul meu clar este ca, în 2024, să câștigăm Primăria și majoritatea în Consiliul Local.”, Bogdan Ababei.

Un cuvânt plin de înțelepciune politică a susținut și distinsul profesor Vasile Pavăl, vechi membru al filialei liberale din Târgu Ocna, care la cei 77 de ani ai săi, a predat celor prezenți, o adevărată lecție de istorie liberală și locală.

Susținerea pentru noul președinte al organizației locale se vede și din prezența liderilor PNL Bacău la conferința de alegeri. La eveniment au mai participat, pe lângă președintele filialei județene, Mircea Fechet și primarul orașului Dărmănești, Toma Constantin, primarul din Slănic Moldova, Gheorghe Baciu, primarul din Comănești, Viorel Miron, secretarul de stat Tudorița Lungu, senatorul Daniel Fenechiu, deputatul Cătălina Ciofu, secretarul general PNL Bacău, Claudiu Năstasa, subprefecții județului, Narcis Jitaru și Gabriel Lupu, viceprimarul municipiului Bacău, Liviu Miroșeanu, dar și alți liberali din filială.

În urma votului celor prezenți, noua conducere a filialei Partidului Național Liberal Târgu Ocna este:

Președinte: Ababei Bogdan

Vicepresedinți: Antohe Carmen, Aparaschivei Robert, Breabăn Ionut, Cibotaru Ciprian, Dragomir Raimond, Mărcuță Cezar, Munteanu Dragoș, Rusu Mihai,

Membri: Bălan Daniela, Bratu Valeriu, Chelaru Daniela, Cielo Emil, Cristea Răzvan, Deliu Marius, Mușat Lucica, Neacșu Gheorghe, Pochișcan Vasile, Popoiu Maria, Teriș Bogdan și Vlad Simona.