Cu o indiferență și un tupeu vecine cu obrăznicia, fostul primar Cosmin Necula încearcă un palid răspuns la acuzația foarte clară că SSPM, societate în fruntea căreia s-a cocoțat, a practicat prețuri mult mai mari decât cele pe care le plătim astăzi pentru lucrări de asfaltare. În încercarea de a părea convingător, Necula flutură niște cifre, ca mai apoi să împroaște cu noroi în stânga și-n dreapta, de-a valma, fără niciun fel de discernământ.

Iar pentru că vorbim de cifre, cifre care nu mint niciodată, ele arată fără niciun dubiu că, în anii anteriori,  și pentru lucrări de reparație a trotuarelor SSPM a încasat  aproape dublu față de cât plătim acum.

Astăzi, în baza contractelor cadru încheiate în urma unor licitații corecte, plătim 155,04 lei/m.p. pavele, 109,03 lei/m.l. borduri mari și 64,74 lei/m.l. borduri mici. Pentru aceleași lucrări și materiale, SSPM factura Primăriei Bacău 242 lei/m.p. pavele, 145,7 lei/m.l. borduri mari și 108 lei/m.l. borduri mici.

Sunt cifre care, așa cum spuneam, nu mint și care arată dimensiunea batjocurii pe care SSPM a practicat-o ani de-a rândul, folosindu-se de poziția de monopol pentru lucrările publice. Acestor cifre se adaugă și majorările semnificative din ultimul an a prețurilor materialelor de construcție, ceea ce ne oferă o imagine și mai clară a modului în care SSPM și domnul Cosmin Necula au pus genunchiul pe grumazul unui oraș care și așa se confruntă cu numeroase probleme din mandatul său de primar

Din nefericire, băcăuanii au fost nevoiți să suporte câțiva ani dezmățul practicat de SSPM, dezmăț pe care l-am stopat în urma organizării de licitații corecte, transparente, deschise tuturor.

Astăzi, supărarea domnului Cosmin Necula este evidentă. Rămas fără contractele generoase pe care le încheia cu Primăria Bacău la prețuri umflate din pix, fostul primar este nevoit acum să caute alte lucrări, să participe la licitații, să oferteze prețuri corecte. Ar putea fi o șansă să demonstreze că este un bun manager. Sincer, la modul în care a condus și Bacăul, și SSPM, mă îndoiesc că va reuși acest lucru, mai ales că a ratat inclusiv șansa de a tăcea.

Liviu Miroșeanu – Viceprimar PNL al Municipiului Bacău       

Comunicat de presă