Bacăul v-a organiza la sfârșitul lunii noiembrie evenimentul sportiv ”Gimnaști mici. Mari campioni”
„Luni a fost vota în Consiliul Local un proiect de hotărâre pe care l-am inițiat în urmă cu câteva zile, astfel că Bacăul va deveni, în perioada 18-27 noiembrie 2022, o adevărată capitală a gimnasticii românești”, ne-a declarat Liviu Miroșeanu, viceprimarul liberal al municipiului.
Evenimentul ”Gimnaști mici. Mari campioni” va fi organizat în parteneriat cu Federația Română de Gimnastică și se va bucura de prezența unor foste și actuale glorii ale gimnasticii românești.
„Prin organizarea Campionatelor Naționale de Gimnastică Artistică Feminină și Masculină se propune un concept nou privind evaluarea sportivilor de performanță, dar și atragerea tinerei generații de copii. Pentru aceștia, se va organiza un amplu eveniment de selecție și un Festival de Gimnastică pentru Toți.
Orașul nostru are o lungă tradiție în gimnastică, iar colaborarea cu Federația Română de Gimnastică este de notorietate. Promovarea mișcării sportive, la toate nivelurile de vârstă, nu poate aduce decât beneficii pentru cei care aleg să practice acest sport, dar și Bacăului prin promovarea la nivel național și internațional.
Le mulțumesc colegilor mei pentru că au înțeles importanța organizării acestui amplu eveniment și au fost de acord cu proiectul de hotărâre”, a explicat Miroșeanu.