Organizația județeană de tineret a PNL Bacău a făcut o vizită în Parlamentul României, unde au avut întâlniri cu parlamentarii liberali din județ, Mircea Fechet, Daniel Fenechiu, Cătălina Ciofu, Elena Hărătău, cu președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, cu secretarul de stat din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Tudorița Lungu, dar și cu vicepreședintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, Claudiu Nastasa.

Vizita a fost organizată de președintele PNL Bacău, deputatul Mircea Fechet, care a transmis ulterior întâlnirii, printr-un mesaj pe Facebook, faptul că tinerii sunt cea mai valoroasă resursă a unui partid și că aceștia trebuie promovați, nu folosiți doar în campanii electorale.

„Tocmai pentru că și eu provin din organizația de tineret a partidului, mi-am asumat încă de când am preluat mandatului de președinte al filialei că voi lua foarte în serios promovarea tinerilor.

Din punctul meu de vedere, folosirea tinerilor doar în campanii electorale pentru a lipi afișe e o mare pierdere de resursă umană pentru partide. Tinerii competenți, bine pregătiți aduc în mod cert plus valoare și inovație atât în administrația locală, județeană, cât și în Parlament.

La Bacău avem o organizație liberală de tineret frumoasă, cu idei, care a înțeles că sc himbarea nu se face stând pe margine. Mă bucură să văd că sunt o echipă unică, dornică să construiască și sunt convins că prin entuziamsul și activitățile lor pot atrage alături de ei mu lți tineri cu viziuni liberale.”

Conform celor scrise în postarea de Facebook a deputatului liberal, tinerii au făcut un tur al celor mai importante săli din clădirea Legislativului, dar au purtat și discuții cu demnitarii despre oportunități pentru ca tinerii din România să rămână în țară.

„Pe lângă tradiționalul tur al instituției, am vorbit despre instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a îmbunătăți viețile oamenilor în mod concret, nu doar pe hârtie. Le -am ascultat propunerile de a crea cât mai multe oportunități pentru tineri și pentru ca tot mai mulți să rămână în țară după finalizarea studiilor. Din partea mea au tot sprijinul pentru ca ideile lor să devină realitate și pentru ca vocile lor să fie auzite!”, Mircea Fechet.

Președintele TNL Bacău, Cosmin Iancu, este cel care s-a ocupat de organizarea grupului de peste 30 de tineri din tot județul Bacău.

„Alături de colegii mei din echipa TNL Bacău, am avut plăcerea de a petrece o zi alături de reprezentanții politici din Parlamentul României. Programul zilei a fost unul foarte constructiv, compus din discuții pe teme de interes politic, sfaturi pentru oamenii politici de mâine, de asemenea și participarea echipei noastre la ședințele de plen a Senatului și Camerei Deputaților. Noi, tinerii, trebuie să ne implicăm în mod constant și activ dacă ne dorim o țară mai bună.”, Cosmin Alexandru Iancu, președintele TNL Bacău.