Consiliul Local al municipiului Bacău a acordat, ieri, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Bacău jurnalistei Nicoleta Bichescu. Titlul a fost acordat post – mortem.

În expunerea de motive la proiectul de hotărâre au fost enumerate motivele, care coincid cu activitatea jurnalistică și publicistică a Nicoletei, care au stat la baza propunerii:

„În urmă cu şase luni am pierdut un om care a marcat viaţa oraşului nostru, Nicoleta Bichescu. Cu toţii ştim, Nicoleta Bichescu a fost un ziarist de excepţie al Bacăului. Anchete, reportaje, interviuri, toate rămân mărturie unui talent desăvârşit, indiscutabil. Activitatea ei nu s-a rezumat doar la articole de presă, multe dintre ele apărând inclusiv în presa centrală, fiind ani buni cea care aducea Bacăul, în calitate de corespondent, în Cotidianul, Evenimentul Zilei, mai apoi fiind vocea Europa FM, ci şi la o implicare socială deosebită”, se arată în expunerea de motive.

”Este oportun să îi acordăm titlul de cetăţean de onoare post-mortem, în semn de recunoaştere şi apreciere pentru contribuţia pe care a avut-o la promovarea valorilor româneşti, în general, şi a municipiului şi judeţului Bacău, în special”, a explicat viceprimarul Liviu Miroșeanu.