Anul trecut, pe data de 3 Decembrie, Zi Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, CS Bronx Powerlifting Club Bacău organiza prima competiție de împins din culcat pentru tinerii cu dizabilități din România, Bench Press Trophy, dorindu-și să extindă sfera de posibilități pe care aceștia le au pentru a se integra social și pentru a demonstra că și ei pot deveni campioni, învingând bariere fizice, psihoemoționale și sociale!

În 2022, inițiativa CS Bronx Powerlifting Club Bacău a atras sprijinul Federației Române de Powerlifting, reprezentată de Ovidiu Panazan, astfel încât Bench Press Trophy a devenit prima ediție a Campionatului Național de Împins din Culcat, Special Olympics, Paralimpic, M+F, eveniment național inclus în calendarul competițional al Federației Române de Powerlifting.

Competiția va avea loc pe data de 3 decembrie 2022, la Colegiul Național Pedagogic ,,Ștefan cel Mare”, unde sunt așteptați competitori din toate colțurile țării, cu dizabilități ușoare și moderate. Fiecare tânăr va avea trei încercări cu bara de greutăți, iar cei mai buni dintre ei vor primi premii din partea sponsorilor competiției, Simba Invest, Moldoglass, SC Sami Prest Serv SRL, Redis Nutriție și Decathlon.

,,Bench Press Trophy, devenit acum Campionat Național de Împins din Culcat Special Olympics, Paralimpic, M+F, este, în primul rând, recunoașterea pe care le-o oferim tinerilor care, deși suferă de o dizabiliate care le pune anumite bariere în activitatea pe care o desfășoară, nu cedează și-și doresc mai mult de la viața lor… nu cred în imposibil, ci demonstrează în fiecare zi că imposibilul devine posibil dacă îți dorești suficient de mult și muncești ca să ajungi acolo unde ți-ai propus.

La nivel internațional, toate federațiile sportive promovează incluziunea socială prin sport și combaterea vulnerabilităților sociale prin practicarea susținută a unui sport, care întărește corpul, mintea și spiritul, educând un OM sănătos!

Să nu uităm că să-ți pierzi un simț sau o funcție fizică înseamnă să ți le dezvolți pe celelalte, deoarece corpul uman are o capacitate extraordinară de a se adapta. Orice competitor la Campionatul Național de Împins din Culcat, Special Olympics, Paralimpic, este un învingător, un erou… și comunitatea ar trebui să le recunoască meritul! Să facă mai mult pentru ei, să-i încurajeze să își atingă potențialul… până la Jocurile Paralimpice, unde o medalie câștigată le poate schimba întrega viață!”, a declarat Daniel Zodian, CS Bronx Powerlifting Club Bacău!