Pe data de 16 decembrie 2022, Școala ,,Miron Costin” Bacău și încă alte 24 de școli din țară, fiecare cu nevoia soluționării unei urgențe stringente legate de siguranța copiilor și cu o alertă înregistrată în HartaEdu.ro, vor organiza câte un târg de Crăciun.

Școala gimnazială ,,Miron Costin” din Bacău este o școală care dispune de o curte impresionantă, dar care are mare nevoie de dotări.

„Spațiul exterior de care dispune școala noastră este ofertant și de aceea ne preocupă idea de a-l folosi cât mai mult ca loc de desfășurare a activităților nonformale, mai ales când vremea ne permite. La momentul actual este insuficient valorificat din cauza lipsei minimei dotări de care ar avea nevoie elevii pentru a se bucura de cât mai mult timp de lecții desfășurate în aer liber.

Dotările minime de care este nevoie cuprind: gazon alimentat de un sistem de irigații, bănci, alei. De aceea, prin acest proiect intenționăm să demonstrăm că suntem capabili să ințiem strângerea de fonduri care să convingă sponsorii să vină alături de noi și să ne sprijine în acest demers, punându-se în valoare creativitatea, implicând activ comunitatea”, ne-a declarant Nadia Ciuche, profesor la școala „Miron Costin”.

Pentru acest târg, elevii vor confecționa obiecte, pe care le vor scoate la vânzare, cumpărătorii fiind membrii comunității locale.

Aproximativ fiecare școală va fi susținută de o personalitate publică care va amplifica momentul de derulare a târgului și va dona unul sau mai multe produse personale, care să fie vândute la targ, prin licitație.

Cu sumele astfel obținute, dar și cu ajutorul #Navada și al partenerilor și scoala noastră va obține fonduri necesare să rezolve alerta:

https://hartaedu.ro/alerta-scoala/de-la-open-class-in-open-grden-la-open-mind-in-open-space/