11.11.2022 – Ziua Veteranilor din Teatrele de Operațiuni

       Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir a marcat Ziua Veteranilor din Teatrele de Operațiuni prin depunerea de coronae de flori, în prima parte a zilei, la monumental eroilor din comuna Aninoasa, județul Dâmbovița.

             La ceremonie a participat primarul din Aninoasa, Vlăduț Niculae, care a adus omagiu veteranilor căzuți la datorie, precum și reprezentanți ai Consiliului Local Aninoasa.

       Totodată, a depus o coroană de flori și o delegație a veteranilor Războiului de Independență din Republica Moldova, alcătuită din col (r) Radu Prisac, președintele Uniunii, col (r) Valeriu Coadă, vicepreședintele Uniunii Veteranilor din Răzoiul de Independență, căpitan (r) Iurie Bostan, lt.colonel (r) Ovidiu Galagan.

       Primarul din Pârgărești, județul Bacău, Marius Gabriel Gheorghiță, a fost prezent la ceremonie la invitația președintelui AMVVD.

       A urmat sfințirea TROIȚEI EROILOR din Teatrele de Operațiuni din curtea Centrului de Recuperare și Refacere a Veteranilor – AMVVD, de lângă Mănăstirea Dealu.

Sărbătorirea Veteranilor a fost instituită prin Legea nr. 150/2014, dar odată cu apariția Legii nr. 168/2020 ziua de 11 Noiembrie a devenit Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, în semn de recunoaștere a meritelor participanților la acțiuni militare în teatre de operaţii/zone de misiuni pentru apărarea intereselor României, în acord cu practicile din armatele altor state NATO.