5 decembrie a fost prilej de sărbătoare și recunoștință față de voluntarii implicați și devotați ai Fundației de Sprijin Comunitar și nu numai, fiind celebrată Ziua Internațională a Voluntariatului.

La Gala Voluntarului Băcăuan, ediția a IV-a, s-au decernat premii pentru proiectele care au adus un impact major în comunitatea băcăuană și voluntarii devotați care au fost temelia și sprijinul tuturor acestor proiecte. Evenimentul a fost gazduit de EMD și a debutat de la ora 18:00, bucurându-se de prezența a 200 de voluntari și parteneri ai acestei forme de civism din Bacău.

Premiile acordate în cadrul Galei au fost:

„Voluntarul Județului Bacău 2022” a fost a fost desemnată Lazăr Raluca din cadrul Angenției Naționale Antidrog – Centru de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău

„Voluntarul Anului 2022, domeniul social” este alocat voluntarei ucrainiene Oleksandra, sau Sașa, cum o numesc cei de la SOS Satele Copiilor.

„Voluntar al anului 2022, domeniul educatiei” a fost acordat voluntarei Teodora Smîntancă Strugariu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău

Titlul de „Voluntarul anului 2022, domeniul Tineret” a mers la Olga Maria Pavel, voluntar al  asociatiei ASCOR Bacău.

Proiectul de Voluntariat în domeniul Sport este alocat Clubului CS Bronx Powerlifting Club Bacau cu  Proiectul Judo se joaca, CE spui?

Titlul pentru Proiectul anului , în domeniul educatiei, a fost alocat Școlii Sanitare Postliceale Sanity Bacău, cu proiectul – SANITY DE CRĂCIUN DĂRUIEȘTE

Proiectul anului, în domeniul educatiei, a fost acordat  Fundației  „Sfântul Ioan Bosco” pentru proiectul VARA IMPREUNĂ.

Titlul pentru Proiectul Anului 2022, domeniul tineret a fost acordat Asociației Insula Cercetașilor Bacau, respectiv proiectului  „Festivalul Luminii”.

Proiectul anului, în domeniul social a fost acordat Asociației Valoare Plus pentru proiectul „Ajutor umanitar pentru Ucraina”.

Titlul pentru cel mai bun proiect de voluntariat al anului 2022, a fost acordat SOS Satele Copiilor, respectiv proiectului Școala de Vară „SOS Dumbrava Minunată”.