Grupul consilierilor locali ai PNL Bacău nu va vota o eventuală propunere de majorare a taxelor și impozitelor locale în municipiul Bacău, pentru anul 2023.

Considerăm că nivelul taxelor și impozitelor trebuie să rămână neschimbat, în condițiile în care ne confruntăm cu scumpiri la produsele de bază și energie. Apreciem că este o greșeală fundamentală să majorezi taxele și impozitele în perioade de criză, singura decizie corectă, în absența scăderii acestora, fiind înghețarea lor.

Tragem un semnal de alarmă și precizăm ferm că nu suntem de acord cu nicio majorare, indiferent din partea oricui ar veni o asemenea propunere. Exceptând indexarea cu valoarea inflației, de circa 6%, obligatoriu să fie aplicată prin Codul Fiscal, orice altă majorare va primi vot negativ din partea PNL.

Pentru proiectele de dezvoltare ale Bacăului există numeroase alte soluții de finanțare, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny” fiind doar două dintre ele. În plus, alte investiții sunt finanțate în mod direct de Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă, prin companii și agenții guvernamentale.

(comunicat de presă)