Anunțul a fost făcut de viceprimarul liberal Liviu Miroșeanu pe pagina sa de facebook:

„Am înaintat Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru organizarea evenimentului „Gala Învățământului Băcăuan „Solomon Marcus”, în perioada 20 – 31 decembrie.

31 de elevi și 39 de profesori vor fi #recompensați în cadrul acestui eveniment de excepție, pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele școlare naționale și internaționale. Bugetul propus pentru premiere și organizare este de 200.000 lei.

Am considerat întotdeauna că #performanța trebuie recunoscută și răsplătită, investiția în #educație fiind cel mai bun mijloc pentru dezvoltarea comunității. Bacăul se mândrește cu profesori și elevi de excepție, iar ei merită întreaga noastră apreciere.

În acest fel, reluăm o mai veche #tradiție de recompensare e elevilor și profesorilor merituoși ai Bacăului, tradiție care a fost întreruptă în anul 2016, din motive inexplicabile.

În cadrul edițiilor precedente ale Galei Învățământului Băcăuan ”Solomon Marcus”, sute de elevi și profesori din școlile și liceele orașului au fost recompensați de administrația liberală pentru rezultatele deosebite obținute în procesul educativ.”, a scris Miroșeanu.

Votul pentru acest proiect se va da în ședința de astăzi,