În weekend-uk trecut s-a desfășurat în Bacău, în sala de sport a Colegiului național Pedagogic ”Ștefan cel Mare”,  prima ediție a ”Campionatului Național de Împins din culcat Special Olympics, paralimpici”

Evenimentul a coincis intenționat cu Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități, după cum ne-au declarat organizatorii de la Bronx Sport Club și federația Română de Powerlifting.

Au participat sportivi cu dizabilități de ordin fizic și psihic de la CS Bronx Powerlifting Club Bacău, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Steaua București, Club Sportiv Unirea Alba Iulia, CS Zamolxis Alba Iulia, Asociatia Militarilor Veterani AMVVD – Sucursala Bacău și Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau!

Au concurat atât tineri care s-au născut cu dizabilități, luptând întreaga viață pentru șansa la normalitate, cât și foști militari care și-au pierdut integritatea fizică în război, plătind libertatea cu propriul sânge.

”O dizabilitate nu e o piedică suficient de mare pentru un vis! Și astăzi, ei ne-au demonstrat că nu există nu pot, ci faptul că orice tânăr cu o dizabilitate fizică sau psihică poate deveni campion al propriei povești prin sport, câștigând independență și valoare prin ceea ce face!”, ne-a declarat Daniel Zodian de la BronxSport Club.