Consilierii locali ai Partidului Național Liberal au susținut și votat toate amendamentele formulate la proiectul de buget pentru anul 2023. Considerăm că aceasta este atitudinea corectă și responsabilă, iar atunci când discutăm despre dezvoltarea Bacăului, orgoliile și disputele politice trebuie lăsate deoparte.

Din nefericire, amendamentele propuse de PNL Bacău au fost respinse de majoritatea consilierilor grupați în jurul PSD, care nu dorește dezvoltarea Bacăului decât declarativ. Respingerea amendamentelor PNL este cel puțin bizară, câtă vreme am formulat o serie de solicitări vitale pentru mai multe categorii și, în plus, sumele pe care le-am solicitat pentru atingerea acestor obiective nu sunt deloc mari, ele regăsindu-se cu ușurință în bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2023.

Astfel, consilierii grupați în jurul PSD au respins inițiativele de construire a două Centre Medicale de Permanență, de amenajare a două centre pentru pensionari de tipul ”Club 60 +”, de amenajare a unui spatiu streetworkout, în  Parcul Olimpic. De asemenea, au fost respinse și propunerile de reabilitare a sălii de sport de la Școala ”Mihai Drăgan” și înființarea unei grupe de grădiniță cu program prelungit, la Școala ”Nicu Enea”.

Consiliul Local nu trebuie să devină un loc al răfuielilor și răzbunărilor, o tribună care să fie folosită în scopuri electorale. Din păcate, atitudinea acestei majorități coordonate de PSD ridică un serios semn de întrebare cu privire la adevăratele intenții ale celor care-și urmăresc doar scopurile politice.

Partidul Național Liberal rămâne consecvent ideii de dezvoltare a Bacăului, pe toate planurile. Așa cum am procedat la votul de astăzi, vom sprijini orice proiect benefic, indiferent cine este semnatar.

Comunicat de presă:  Liviu Miroșeanu, viceprimar, Președinte PNL municipiul Bacău