Sâmbătă, 28 ianuarie, la Slănic Moldova s-a desfășurat ședința Colegiului Național al Partidului Mișcarea Populară și a Ligii aleșilor locali PMP.

Liderul partidului, europarlamentarul Eugen Tomac, a declarat după desfășurarea întrunirilor că reuniunea de la Slănic-Moldova, unde am desfășurat, alături de colegii mei, ședința Colegiului Național al PMP și a Ligii Aleșilor Locali, este una foarte importantă.

S-au discutat subiecte precum nedreptatea făcută Românie în ceea ce privește intrarea în Schengen și acțiunile pe care România trebuie să le intreprindă, pentru a câștiga dreptul la circulație liberă al românilor.

Pe plan național, România are nevoie de o lege a transparenței totale în administrație pentru o întări contractul de încredere între cetățeni și decidenții politici. Toate contractele și facturile trebuie publicate în timp real de către toate instituțiile publice”, a completat Tomac.

După alegerile locale de acum doi ani, PMP este al treilea partid ca număr al aleșilor locali. Organizația Bacău a PMP, condusă de președinte Ion Melinte, a obținut la alegerile din 2020 unul din cele mai bune rezultate, având doi primari, la Onești și Izvorul Berheciului, precum și peste 75 de consilieri locali și județeni.