PSD crede că guvernarea locală funcționează în felul următor: orașele și comunele merg la Consiliul Județean pentru împărțirea echitabilă a fondurilor, în funcție de populație, lungimea și starea drumurilor, iar acolo comunitățile ajung să fie buzunărite până la ultimul leu de executantul Ivancea, sub supravegherea lui Dragoș Benea. Locuitorii din 26 municipii, orașe și comune ale județului trebuie, azi, să-și căptușească buzunarele, pentru că PSD-ul lui Benea tocmai i-a „făcut” de peste 80% din ceea ce Guvernul le-a trimis. Așa cum îi „face” de 30 ani.

Ceea ce a făcut în acest moment PSD este o linie roșie peste care PNL Bacău nu trece întrucât Benea si Ivancea au jecmănit 26 de comunități locale, pe criterii bâlbâite până și de pesedistul căruia i-a venit rândul să fie penibil în ședință și să citească fondurile furate băcăuanilor nevinovați.

După aceeași rețetă ca acum 2 ani, desființată de către Tribunalul Bacău, PSD a împărțit aproape toți banii din bugetul CJ către UAT-urile conduse de primari PSD. Din 61 de milioane de lei, DOAR TREI (3) MILIOANE au ajuns la primăriile administrate de PNL. Inițial, sumele distribuite erau unele echitabile, iar după un amendament subiectiv și nefondat al PSD, valorile s-au micșorat până la sume ridicole.

Toți băcăuanii din cele 26 de localități sunt acum nedreptățiți de Consiliul Județean, considerat de PSD-istul Valentin Ivancea propria moșie a lui Dragoș Benea.

PSD a decis azi, fără nicio remușcare, că băcăuanii din 26 de localități trebuie să fie condamnați la sărăcire, la drumuri cu gropi și noroaie.

Strategia de a ține în sărăcie comunități întregi e una pe care PSD o aplică de peste 30 de ani în județul nostru. Asta e politica PSD – le ține în sărăcie pentru a le putea controla.

Dar bugetul județului nu e pușculița de care să dispună Ivancea și PSD după cheful lui Dragoș Benea. Nu vom lăsa lucrurile așa! Am depus plângere prealabilă împotriva acestei hotărâri de CJ discriminatorie, imorală și batjocoritoare la adresa băcăuanilor.

Dragi cetățeni din comunele:

Ardeoani, Buhoci, Cleja, Filipești, Găiceana, Gioseni, Glăvănești, Helegiu, Hemeiuș, Itești, Livezi, Luizi Călugăra, Măgirești, Măgura, Mănăstirea Cașin, Oituz, Pîrjol, Racova, Secuieni, Traian, Urechești și Zemeș,

când mai mergeți pe drumuri pline de gropi și cu noroi, nu uitați să le mulțumiți executanților lui Dragoș Benea, președintelui de CJ de la PSD Valentin Ivancea și consilierului județean de la PSD, Silviu Pravăț, cel care a transpirat chinuit de citirea amendamentului.

Comunicat de presă Deputat PNL Mircea Fechet