Filiala Tineretului Național Liberal din Bacău organizează o nouă campanie de transfuzie sanguină, ca gest umanitar, pentru pacienții a căror sănătate depinde de bunăvoința cetățenilor. Sprijinul colectiv și spiritul civic activ sunt două dintre principalele obiective pe care TNL Bacău încearcă să le dezvolte în rândul cetățenilor din județul Bacău.

”Un număr important de persoane se află, în acest moment, în situații sensibile în care au nevoie urgentă de sânge. Așadar, determinarea tinerilor liberali din Bacău de a crește numărul donatorilor de sânge ajută și la dobândirea sentimentului de empatie și recunoștință.

Donarea de sânge este un gest important care salvează vieți. Prin participarea la o campanie de donare de sânge, cetățenii oferă un ajutor vital pacienților care se află într-un impas nedorit. În plus, donarea de sânge este sigură și chiar benefică pentru sănătate iar centrul de transfuzie sanguină asigură calitatea și securitatea metodelor de recoltare.” Iancu Cosmin Alexandru – Președinte TNL Bacău

Campania TNL Bacău se va desfășura pe parcursul a două zile cu semnificație, respectiv pe 14 și pe 24 februarie 2023, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Calea Mărășești. Donatorii sunt așteptați la premisele locației, în cele două zile în care promovăm compasiunea pentru cei apropiați, în intervalul 08:00 – 12:00.

Pentru a putea participa la această campanie este nevoie de asimilarea următoarelor recomandări:

–  să aveți vârsta între 18 – 65 de ani;

– să aveți la dumneavoastră buletinul/cartea de identitate/permisul de conducere valabil/valabilă sau paşaport;

– să nu consumați băuturi alcoolice cu cel puţin 72 de ore înaintea prezentării pentru donare de sânge;

–  să consumați o gustare uşoară şi să vă hidratați înaintea donării;

–  să nu fi avut intervenţii chirurgicale, tatuaje, implanturi, în ultimele 6 luni;

–  greutate minimă: 50 kg – pentru femei; 60 kg pentru bărbați

–  să nu luați tratamente medicamentoase.

TNL Bacău vă așteaptă să transmiteți și voi iubire altfel.