Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali și-a ales noua structură de conducere la nivel național. Președintele COAL România a fost ales Remus Borza, om de afaceri liberal, consilier pe probleme economice al premierului Nicolae Ciucă.

Alegerile desfășurate la București au consemnat și alegerea lui Nicolae Cătălin Hazaparu, în funcția de vicepreședinte.

”Faptul că un liberal băcăuan  a fost ales vicepreședinte al COAL România este un lucru îmbucurător pentru mediul de afaceri băcăuan, dar și pentru cel regional. Este foarte important că Bacăul are o voce puternică la nivel național, iar la cum îl cunosc pe Cătălin Hazaparu știu sigur că va reuși să-și impună punctele de vedere în favoarea antreprenorilor care sunt, de fapt, coloana vertebrală a economiei. Îi urez mult succes, se poate baza oricând pe sprijinul meu”, a precizat Mircea Fechet, președintele PNL Bacău.

Nicolae Cătălin Hazaparu este cel care coordonează COAL Bacău, organism înființat în urmă cu doi ani. De la înființare, numărul membrilor COAL Bacău a crescut, structura devenind tot mai puternică, o voce tot mai auzită în dialogul cu autoritățile locale.

”COAL este un partener bine intenționat al autorităților locale și centrale și încercăm să determinăm și să promovăm decizii care vin în sprijinul oamenilor de afaceri. Aceștia au nevoie de un cadru legislativ prietenos și predictibil, nu au nevoie să le fie puse piedici. De exemplu, în municipiul Bacău, în urma dialogului cu viceprimarul PNL Liviu Miroșeanu, am reușit promovarea unei Hotărâri de Consiliu Local care elimină obligativitatea autorizării de către Primărie a firmelor care nu desfășoară activități directe de vânzare către public. Este doar un exemplu, care însă creionează foarte exact scopul COAL. Faptul că am fost ales în această funcție mă onorează și sunt convins că rezultatele se vor vedea cât de curând, pentru că accesul la decizia centrală va fi direct”, a precizat și Nicolae Cătălin Hazaparu, vicepreședinte ales  al COAL România.