Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal au inițiat un proiect de hotărâre, în regim de urgență, pentru sprijinirea performanței echipei RoboKids care să le permită membrilor acestei echipe să participe la Campionatul Internațional de Robotică „First Championship”, care se va desfășura între 19-22 aprilie 2023 la Huston (Texas) din Statele Unite ale Americii. Inițiativa va fi supusă aprobării plenului Consiliului Județean Bacău în ședința programată în 28 martie 2023.

Invitația la această participare a venit în urma obținerii Premiului pentru Programare la Festivalul Național de Robotică „First Lego League Explore”care s-a desfășurat la Universitatea Politehnică din București în 25 februarie 2023.

Cei șase elevi care sunt membrii echipei provin din satul Somușca din comuna Cleja și nu au posibilitatea financiară să-și asigure cheltuielile de participare la acest eveniment, se impune cu necesitate asigurarea sprijinului financiar pentru deplasarea la acest eveniment de importanță mondială pentru universul tehnologiei.

Un astfel de sprijin financiar din partea administrației județene, ar crește motivarea și angajamentul acestor copii geniali și ar transmite un semnal clar referitor la determinarea Județului Bacău privind sprijinirea actului educațional, dezvoltarea conceptului de parteneriat social, dar, în special, cu privire la atragerea talentelor din toate domeniile, talente care să contribuie la dezvoltarea comunității băcăuane.

se arată într-un comunicat de presă semnat de consilierii județeni ai PNL Bacău.

foto: captură de ecran de la o transmisie live de pe pagina de facebook a Consiliului Județean Bacău