Total nepermisă lâncezeala în care s-a complăcut fostul primar Cosmin Necula, actualul director al SSPM, care ne ține, încă o vară, fără Aquapark-ul de la Insula de Agrement.

Proiect liberal, bani europeni, fonduri nerambursabile, toate pierdute, duse pe Apa Sâmbetei de nepriceperea celui care nici astăzi nu se dă dus de la SSPM.

Recepția la Aquapark ar urma să aibă loc undeva în luna mai, iunie (asta după ani de întârziere) după care, așa cum anunță actualul primar, Lucian Stanciu-Viziteu, ar urma procedura pentru concesionarea acestui obiectiv către un operator privat, ceea ce ar face ca Aquaparkul să funcționeze doar o săptămână în acest an.

Aici, punctele noastre de vedere diferă fundamental.  Avem un alt obiectiv oarecum similar, Bazinul de Înot, care, din lipsă de personal este închis duminica, iar sâmbăta funcționează doar până la ora 15.00. Exact în zilele în care oamenii activi au mai mult timp la dispoziție și poate ar merge pentru recreere și sport la Bazinul de Înot.

În concluzie, voi propune demararea procedurilor de urgență pentru suplimentarea schemei de personal la Bazinul de Înot, personal care, pe timpul verii, va putea să deservească și Aquaparkul de la Insula de Agrement. Procedurile de angajare a personalului se pot derula în paralel cu finalizarea tuturor lucrărilor și recepției, astfel încât, în luna iunie,  când sperăm ca totul să fie finalizat, să-l putem și da în funcțiune.

De ce să externalizăm?

De ce să ne complicăm în proceduri greoaie care ne-ar lăsa anul acesta fără un spațiu de recreere?

De ce să alegem mereu calea complicată, în loc să găsim soluțiile simple?

Sper ca și primarul Viziteu și Consiliul Local să înțeleagă că aceasta este varianta cea mai convenabilă, care ar permite deschiderea Aqupark-ului în această vară, iar sumele rezultate din încasări s-ar constitui în venituri la bugetul local și nu ar ajunge în conturile unui operator privat. Ne auzim cât de curând pe acest subiect.

declarație de presă a viceprimarului Liviu Miroșeanu, președinte PNL municipiul Bacău