Asociația Culturală de Arte Stradale este încântată să anunțe organizarea unei expoziții remarcabile la Muzeul de Istorie Iulian Antonescu din Bacău, în cadrul evenimentului mult așteptat, Noaptea Muzeelor 2023. Expoziția, intitulată „De la Edison la digital, o istorie a înregistrărilor sonore”, va oferi vizitatorilor o incursiune captivantă în evoluția tehnicilor de înregistrare a sunetului de-a lungul timpului.

Într-o lume în care tehnologia digitală a devenit omniprezentă, expoziția propusă de Asociația de Arte Stradale are misiunea de a evidenția importanța și impactul pe care înregistrările sonore le-au avut de-a lungul istoriei. De la primele înregistrări realizate de Thomas Edison până la era digitală de astăzi, expoziția explorează evoluția tehnologică și artistică a înregistrărilor sonore.

Unul dintre punctele cheie ale expoziției este prezența unui pian special expus de Asociația de Arte Stradale, unde vizitatorii pot să-și pună în valoare talentele muzicale și să se bucure de momente muzicale autentice. Acest pian este o invitație deschisă către toți cei pasionați de muzică, indiferent de nivelul lor de pregătire. Asociația Culturală de Arte Stradale crede în accesibilitatea artei și încurajează interacțiunea activă între artiști și publicul lor.

Evenimentul va avea loc pe data de 13 mai, în cadrul Noptii Muzeelor 2023, și va fi deschis publicului începând cu ora 18:00. Vizitatorii vor avea ocazia să exploreze expoziția, să descopere poveștile din spatele înregistrărilor sonore și să se bucure de un cadru cultural plin de viață.

Asociația Culturală de Arte Stradale este recunoscută pentru eforturile sale de a aduce arta în spațiul public, în special în contextul artelor stradale. Prin organizarea acestei expoziții, Asociația își propune să creeze o punte între istorie și prezent, într-un mod interactiv și atrăgător pentru publicul larg.

Vă invităm să luați parte la această experiență unică, să vă bucurați de sunetele trecutului și să vă lăsați inspirați de inovațiile tehnologice care au schimbat lumea înregistrărilor sonore