Ministrul Mediului Mircea Fechet a lansat vineri, la Bacău, campania națională ,,Reciclăm în România”. Aceasta va cuprinde 8 conferințe regionale, derulate sub sloganul ,,Unele lucruri merg mai bine separat. La fel și deșeurile. Colectează separat”.

„Bacăul rămâne orașul meu de suflet și îmi doresc ca toată comunitatea de aici să primească sprijinul necesar pentru ca întreaga regiune să fie mai curată, mai sănătoasă și mai frumoasă.

Prin această campanie, ne propunem îmbunătățirea semnificativă a țintelor de colectare selectivă, iar pentru acest lucru consider esențial ca reprezentanții Ministerului Mediului să participe la aceste discuții în țară, alături de toți cei implicați – autorități locale, ONG-uri, cetățeni și mediul de afaceri”, a declarat Mircea Fechet.

Este prima dată când Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor derulează o campanie de informare și conștientizare de anvergură națională.

Rolul Ministerului rămâne acela de a extinde și moderniza infrastuctura necesară. Este pentru prima oară în istorie când se alocă fonduri de 1.2 miliarde de euro sistemului de management al deșeurilor din România, prin PNRR, sumă consistentă care ne va susține în implementarea proiectelor din domeniu.