Mircea Fechet, Ministrul Mediului a anunţat lansarea programului Microbuze electrice pentru transportul elevilor. Bugetul alocat acestuia este de 300 de milioane de lei. Programul va începe la data de 8 septembrie şi va fi deschis timp de două luni.

„În premieră, am lansat astăzi „Programul microbuze electrice pentru elevi”, o inițiativă prin care ne aliniem la tendințele europene și mondiale de mobilitate durabilă.

… Acest program se adaugă la portofoliul nostru de proiecte pentru combaterea poluării și pentru protejarea mediului, cum ar fi Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local. Scopul este să facilităm transportul elevilor într-un mod mai puțin poluant. Și nu ne oprim doar la achiziția de microbuze. Finanțăm și stațiile de reîncărcare, pentru a asigura eficiența completă a acestui demers. Vom asigura transportul elevilor spre școală și înapoi către locuințele lor, urmărind să schimbăm comunitățile noastre în comunități din ce în ce mai verzi”, a declarat Ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Cine poate aplica?

Pot să se înscrie în programul Ministerului mediului Consiliile județene și subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București. Plafonul de finanțare se ajustează în funcție de numărul de elevi din unitatea administrativ-teritorială, ajungând până la 25 de milioane de lei.