Mircea Fechet, ministrul Mediului a anunțat la Slănic Moldova lansarea unui proiect vital pentru protecția și conservarea biodiversității, precum și pentru refacerea ecosistemelor afectate .

“Am lansat, la Slănic Moldova, un proiect esențial care va spori protecția și conservarea biodiversității și va contribui la refacerea ecosistemelor degradate din regiune. Nu doar speciile și habitatele vor fi protejate, dar va fi valorificată și bogăția naturală a regiunii, crescând potențialul său turistic”, a declarat ministrul Fechet.

Evenimentul a fost marcat de prezența domnului Vasile Carnariu, președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, care a adus contribuții semnificative la realizarea acestui proiect.

“Mă bucur că împreună putem contribui ca Perla Moldovei, cum este supranumită localitatea, să își protejeze flora, fauna și speciile din zonă. Îl felicit pe domnul primar liberal Gheorghe Baciu pentru parteneriatul în acest proiect benefic pentru comunitatea de aici și nu numai. Mulțumesc tuturor celor implicați și doresc succes în implementarea și extinderea de astfel de proiecte. Protejarea și respectarea naturii este o datorie comună și un moștenire prețioasă pentru generațiile viitoare!”, a mai declarat Mircea Fechet.

Protecția biodiversității este o prioritate cheie a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, conform cu obiectivele stabilite în Strategia UE 2030 privind Biodiversitatea. Ministrul Fechet a subliniat angajamentul ferm al ministerului în acest sens și a menționat inițiativele deja în desfășurare pentru implementarea măsurilor de protecție în parcurile naționale. “În mai multe parcuri naționale, am inițiat un proces pentru a implementa protecția strictă de minim 75% din suprafață, în concordanță cu obiectivele Strategiei UE 2030 privind Biodiversitatea”, a precizat el.

Proiectul anunțat de Ministrul Mediului, Mircea Fechet, se axează atât pe protejarea mediului și a biodiversității, cât și pe dezvoltarea sustenabilă a regiunii Slănic Moldova, contribuind astfel la creșterea calității vieții și la conservarea patrimoniului natural pentru generațiile viitoare.