Primăria Comunei Săucești anunță organizarea primei ediții a evenimentului „Toamna produselor românești în Piața Agroalimentară Săucești”, în perioada 14 – 15 octombrie 2023.

Scopul acestui eveniment este de a promova Piața Agroalimentară Săucești ca loc de întâlnire și colaborare pentru agricultorii din zonă, oferindu-le o platformă propice pentru a-și prezenta și a-și vinde produsele agricole proaspete și de calitate. Totodată, se dorește facilitarea accesului consumatorilor din municipiul Bacău la produse locale autentice, promovând astfel economia locală și agricultura sustenabilă.

Agricultorii din Săucești și din comunele din zonă sunt invitați să-și expună și să-și comercializeze produsele, de la legume și fructe proaspete, la produse lactate și preparate tradiționale din carne.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să descopere aromele autentice ale produselor românești și să învețe noi rețete în cadrul demonstrațiilor culinare. Organizatorii vor pregăti proțapuri, ceaune, sarmale, plăcinte și must în fața vizitatorilor.

Evenimentul va debuta cu un concurs de gătit, la care vor participa echipe de elevi și cadre didactice din licee cu profil alimentație publică din județul Bacău.

Recolta acestei toamne și demonstrațiile culinare vor fi completate cu un program artistic adecvat momentului. Artiștii locali vor avea scena la dispoziție, ca de obicei, pentru a susține atmosfera de sărbătoare.

Primarul comunei Săucești, Valentin Manea, a declarat: „Organizăm acest eveniment pentru a aduce agricultorii și consumatorii împreună într-un mediu prielnic. Ne dorim să promovăm produsele locale de calitate și să susținem comunitatea noastră agricolă. Așteptăm cu bucurie participarea tuturor locuitorilor din zonă, precum și a vizitatorilor din Bacău.”