„Protejăm pădurile! Am modificat activitatea SUMAL 2.0: am introdus noi sancțiuni menite să descurajeze folosirea necorespunzătoare a dispozitivelor de marcat și am prevăzut dezactivarea din SUMAL 2.0 a mijloacelor ce transportă peste 10 mc fără acte”, a anunțat ministrul Mediului Mircea Fechet.

Un dosar penal întocmit pe loc, confiscarea mijlocului de transport cu care s-a comis ilegalitatea și suspendarea dreptului de a mai folosi #SUMAL 2.0, prin dezactivarea acelui vehicul, înseamnă că nici transportatorul și nici autovehiculul nu vor mai putea fi implicate în activități care au legătură cu transportul de material lemnos pe întreg teritoriul României, sunt câteva din modificările anunțate de ministru.

De asemenea, avizul de însoțire a materialului lemnos va putea fi finalizat doar la destinația declarată în sistemul SUMAL, altfel aplicându-se suspendarea.

„Sperăm că toate aceste noi măsuri îi vor descuraja pe cei care încă se mai gândesc că pot tăia sau transporta ilegal material lemnos din pădurile noastre”, a declarat Mircea Fechet.