Bacău, România – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a adus în atenție un nou pas semnificativ în proiectul „Promenada Bistriței” din municipiul Bacău. Acesta a declarat că Administrația Bazinală Siret, aflată în subordinea Ministerului Mediului, a acordat avizul necesar pentru încheierea unui protocol cu Primăria Bacău, privind reabilitarea și modernizarea malului drept al râului Bistrița, între podul Șerbănești și Baraj.

Primăria Bacău propune o transformare ambițioasă a acestei zone, incluzând amenajarea unei piste de biciclete și a unui spațiu de promenadă, cu scopul de a oferi locuitorilor și vizitatorilor un cadru urban modern și atrăgător. Ministrul Fechet și-a exprimat optimismul cu privire la realizarea rapidă a proiectului, subliniind importanța cooperării eficiente între instituțiile centrale și locale pentru a accelera implementarea investițiilor în infrastructură.

„Obiectivul Ministerului Mediului este să punem în operă rapid toate investițiile, fie că vorbim despre autostrăzi, variante rutiere ocolitoare sau proiecte de infrastructură feroviară. Lucrăm asiduu pentru ca aceste inițiative să devină realitate începând cu anul 2024 și să se deruleze mai rapid”, a subliniat ministrul Fechet.

Referindu-se la proiectul specific din Bacău, acesta a detaliat că reabilitarea și înfrumusețarea „falezei” vor include aspecte precum mobilier urban, plante, sistem de irigații și supraveghere video. Ministrul a menționat, de asemenea, atitudinea transparentă a Partidului Național Liberal (PNL) în Consiliul Local, subliniind sprijinul acordat proiectelor de amenajare a parcărilor pe zonele cu garaje demolate. Fechet a evidențiat că PNL este singura formațiune care și-a asumat un astfel de vot transparent și a asigurat că această atitudine va continua și în viitorul vot de marți.

Proiectul „Promenada Bistriței” reprezintă o inițiativă de amploare, având potențialul de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și de a aduce un plus de atractivitate urbană în zona propusă pentru reabilitare.