Bacău, România – Ministrul Mircea Fechet, președintele PNL Bacău, a reacționat cu bucurie la vestea privind finanțarea campusului din Bacău, anunțată în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). El a subliniat că această veste reprezintă un moment extrem de favorabil pentru copiii băcăuani și pentru dezvoltarea învățământului dual.

„O veste foarte bună pentru copiii băcăuani și pentru viitorul învățământului dual. Datorită doamnei ministru Ligia Deca și echipei sale, avem acum o soluție pentru finanțarea integrală a tuturor proiectelor de campus pentru învățământ dual, adică inclusiv pentru cel din Municipiul Bacău”, a declarat ministrul liberal.

Această finanțare reprezintă un pilon solid pentru locuri de muncă sigure în județ, prin intermediul unui parteneriat amplu care implică Universitatea Vasile Alecsandri, Aerostar, ADR Nord-Est, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul Tehnic de Comunicații „N. V. Karpen”, Sudometal, Primărie, Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Ministrul Fechet a subliniat că acesta este un moment în care actorii principali nu sunt politicienii sau demnitarii, ci copiii și industria băcăuană, care primesc sprijin pentru a se forma și a fi angajați în județul lor, în domeniul pentru care se pregătesc.

„Am susținut deschis această soluție de finanțare a tuturor proiectelor depuse la nivel național și, încă o dată, apreciez eforturile doamnei ministru Ligia Deca. Consider că este o veste excelentă, pe care județul nostru o primește înainte de Sărbători, un pas uriaș înainte pentru învățământul tehnic și pentru oportunitățile pe care le vor avea tinerii din Bacău pe piața muncii”, a concluzionat ministrul Fechet.