La finele anului trecut, Primarul Marius Gabriel Gheorghiță și Laurețiu Adrian Neculaescu, președintele Administrației Fondului de Mediu (AFM), au semnat un contract de finanțare în valoare de 1.000.000 de lei pentru proiectul „Modernizarea sistemului de iluminat public prin creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în Comuna Pârgărești, județul Bacău”. Contractul poartă numărul 377/F/GES/07.12.2023 și reprezintă un pas important către îmbunătățirea calității vieții comunității locale.

Inițiativa primarului finanțată de Administrația Fondului de Mediu răspunde nevoilor de dezvoltare sustenabilă ale Comunei Pârgărești, concentrându-se asupra modernizării sistemului de iluminat public.

Fondurile alocate vor fi utilizate pentru implementarea unui plan amplu de creștere a eficienței energetice, cu scopul de a reduce consumul de energie și a contribui la protejarea mediului înconjurător.

Primarul Marius Gabriel Gheorghiță a subliniat importanța proiectului pentru comunitatea locală:

„Modernizarea sistemului de iluminat public este esențială nu doar pentru creșterea siguranței cetățenilor, ci și pentru reducerea impactului asupra mediului. Prin această colaborare cu Administrația Fondului de Mediu, ne propunem să aducem beneficii durabile comunității noastre.”

Investiția care are un impact semnificativ asupra eficienței energetice și a calității vieții.”

Proiectul „Modernizarea sistemului de iluminat public prin creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în Comuna Pârgărești” va fi implementat în etape, iar rezultatele se vor reflecta într-o iluminare publică mai eficientă și mai sustenabilă pentru comunitatea locală.