BACĂU FEST MONODRAME – 9 – 13 mai 2024.

Teatrul Municipal „Bacovia” aduce în atenția artiștilor și iubitorilor de teatru din întreaga țară o nouă ediție a evenimentului de referință, BACĂU FEST MONODRAME, ce va avea loc în perioada 9 – 13 mai 2024.

Această manifestare culturală unică se dovedește a fi o platformă dedicată artelor spectacolului, având ca scop încurajarea consumului și schimbului cultural, precum și facilitarea conexiunii dintre artiști și comunitatea locală.

BACĂU FEST MONODRAME, ajuns la ediția a – XXX – a în 2024, rămâne fidel conceptului său original, consolidând legăturile dintre artiști și public.

Festivalul devine un veritabil centru al comunității, oferind oportunitatea de consolidare și aprofundare a acestor legături esențiale pentru dezvoltarea culturală locală.

În cadrul BFM 2024, se păstrează structura consacrată, care include două secțiuni competiționale și o secțiune dedicată recitalurilor extraordinare.

Unicitatea acestui festival rezidă în accentul pus pe recitalul actoricesc, fiind singurul eveniment de acest gen în țară.

În cadrul competiției, actorii vor concura pentru Trofeul BACĂU FEST MONODRAME, un prestigios premiu în valoare de 3.000 de euro.

Prestațiile din concurs vor fi evaluate de către un juriu format din profesioniști ai artelor spectacolului, ce vor acorda trofeul celui mai talentat actor.

Juriul va urmări abilitatea concurenților de a utiliza și combina diverse mijloace și forme de expresie artistică, precum textul, mișcarea scenică, teatrul-dans, animația, multimedia, etc.

Regulamentul de Participare include următoarele condiții:

  • Durata producțiilor înscrise trebuie să fie între 40 și 80 de minute.

  • Aplicațiile trebuie să conțină: un link cu înregistrarea online integrală a producției propuse, 5 fotografii digitale cu imagini din spectacol și CV-ul artistului concurent.

  • Data limită de trimitere a propunerilor este 25 martie 2024.

  • Organizatorii asigură cazarea și decontează transportul în România pentru o echipă de maximum 6 persoane.

  • Înscrierile se fac exclusiv online, completând formularul disponibil la adresa: https://forms.gle/k6hFLUmiwp1veqC69

  • Adresa de e-mail de contact: artistictmb@gmail.com

Câștigătorul ediției a XXIX-a a Festivalului Bacău Fest Monodrame este actorul Ionuț Caras, de la Teatrul Național din Cluj. Detalii aici.