În ciuda opoziției întâmpinate din partea unor consilieri locali, Comuna Pârgărești din județul Bacău depune eforturi susținute pentru a moderniza infrastructura rutieră, căutând surse alternative de finanțare pentru a face față provocărilor locale.

Recent, într-o mișcare surprinzătoare, Primăria din Pârgărești a depus un dosar de finanțare prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru proiectul „Modernizarea Infrastructurii Rutiere în Comuna Pârgărești”.

Într-o noapte simbolică, dintre ani, când atenția publică este îndreptată spre altă parte, la ora 02:21, Primăria din Pârgărești a depus on-line dosarul de finanțare. Cu numărul de ordine 218, acest lucru indică o luptă intensă pentru fondurile alocate, ținând cont că multe administrații locale urmăresc aceste resurse limitate.

Proiectul a fost oficial înregistrat după trei zile și a obținut o finanțare impresionantă de aproape un milion de euro.

Comuna Pârgărești se află într-o situație destul de ciudată. Consilierii locali au blocat anul trecut un proiect de asfaltarea a câtorva zeci de kilometri de drumuri comunale aflat în ultima fază, cea de licitație, deși tot ei sunt cei care dăduseră undă verde etapelor premergătoare, cele de studii de prefezabilitate, fezabilitate, proiectare etc. Conform documentelor finanțarea urma să se facă din surse proprii, adică de la bugetul local, existând un excedent acumulat în anii anteriori.

   Cu toate că unii consilieri locali au blocat un proiect de asfaltare din bugetul propriu pentru câțiva kilometri de drum comunal în Satul Nou, Primăria Pârgărești își menține angajamentul față de dezvoltarea durabilă a comunității.

Primarul Marius Gabriel Gheorghiță (foto) a exprimat îngrijorarea sa și a vorbit despre eforturile de a găsi surse alternative de finanțare:

„Ne preocupă foarte mult acest aspect, al atragerii de finanțări din surse externe. Am semnat cu Fondul de Mediu un proiect de finanțare de un milion de lei pentru modernizarea și eficientizarea iluminatului public, urmează să semnăm un proiect pentru apă și canalizare în valoare de 4 milioane de euro. Însă, întâmpinăm un blocaj în proiectul de asfaltare, unde avem autorizația de construcție, dar unii consilieri au depus amendamente care ne blochează momentan. Sperăm că domnii consilieri vor înțelege că aici nu are loc lupta politică, ci doar interesul cetățeanului, care este prioritar.”

Comuna Pârgărești continuă să se angajeze în găsirea soluțiilor optime pentru dezvoltarea durabilă a infrastructurii rutiere, asigurându-se că prioritățile comunității rămân în prim-planul deciziilor administrative. Pentru mai multe informații și actualizări, vă rugăm să urmăriți comunicatele de presă oficiale ale Primăriei Pârgărești.