Asociația Kolping Moldova îi invită pe credincioșii catolici din zonă să participe la acțiunea spirituală Calea Crucii, ce va avea loc pe 17 martie și va consta într-un marș de 15 km.

Traseul este de la Oituz la Târgu Ocna, trecând prin Bahna, Nicorești, Satu Nou, Pârgărești.

Calea Crucii (în latină via crucis) este o practică religioasă romano-catolică constând în parcurgerea a 14 stații în amintirea Drumului Crucii străbătut de Isus Cristos la Ierusalim.

Această formă devoțională a fost introdusă de Franciscani  în secolul al XIII-lea la Ierusalim, iar de acolo a fost răspândită în Europa Occidentală, pentru credincioșii care nu aveau posibilitatea de a se deplasa în Țara Sfântă.

Credincioșii catolici sărbătoresc Paștele pe 31 martie, acum fiind în Postul Mare, început pe 14 februarie. Acțiunea de pe 17 martie este organizată de Asociația Kolping Moldova împreună cu parohiile romano-catolice din Oituz, Bahna, Nicorești, Satu Nou, Pârgărești și Târgu Ocna.

„Ce poate fi mai înălţător sufleteşte decât să fii solidar cu Isus care suferă, Isus care alege umilinţa, alege să moară pentru oameni pentru a oferi condiţiei umane perspectiva iubirii, a reînvierii, a modelului personal care să provoace schimbare?

Din dorinţa de a ne pregăti sufleteşte pentru perioada pascală, voluntarii Asociaţiei Kolping Moldova invită pe toţi cei doritori la acţiunea spirituală „Calea crucii”:

– 15 km la pas în urma crucii lui Isus în ziua de duminică, 17 martie 2024, cu plecare la ora 13.00 din curtea bisericii romano-catolice „Preasfânta Treime” din comuna Oituz, judeţul Bacău.

Tema acestei acţiuni spirituale este: „Pace pentru întreaga lume”. 

Pelerinii vor parcurge pe jos traseul: Oituz – Bahna – Nicoreşti – Satu Nou – Pârgăreşti – Penitenciarul Târgu Ocna – Parohia romano-catolică din Târgu Ocna.

Pe acest drum vor fi rugăciuni şi cântece religioase, iar staţiunile vor fi citite de către voluntari locali în faţa bisericilor romano-catolice aflate pe traseu şi în curtea Penitenciarului din Târgu Ocna.

În faţa pelerinilor va fi o cruce care va fi preluată de către voluntari la intrarea în fiecare dintre cele şase localităţi.

Ne dorim ca această iniţiativă să găsească un ecou în sufletul creştinilor care să renunţe la timpul lor şi să accepte efortul fizic de a parcurge întregul traseu propus.

Pentru cei doritori vom pune la dispoziţie microbuze suficiente pentru drumul de întoarcere.

Vă aşteptăm cu drag să parcurgem împreună la pas 15 km în spatele crucii lui Isus!”