Elevii de clasa a VIII-a sunt primii care intră în examen, susținând simularea Evaluării Naționale în perioada 5-7 februarie 2024, urmată de comunicarea rezultatelor la data de 23 februarie. La nivelul județului, 5.633 de elevi sunt așteptați să participe la această simulare.
Evaluarea Națională conform următorului calendar:
-
5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă
-
6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă
-
7 februarie 2024: Limba și literatura maternă – probă scrisă
-
23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor.
Procesul de evaluare a fost simplificat și digitalizat conform ghidului transmis de Ministerul Educației. Lucrările elevilor vor fi scanate la sfârșitul probei scrise în sala de examen, iar secretizarea lor se va realiza automat. Comisiile județene de examen au fost instruite pentru implementarea acestui proces, eliminând birocrația și reducând timpul de evaluare. Rezultatele vor fi analizate în detaliu în funcție de itemi și categorii de elevi, iar lucrările vor fi repartizate automat către profesori evaluatori.
Simularea pentru Bacalaureat, destinată elevilor claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă, va avea loc în luna martie, conform unui calendar bine stabilit. Aceasta cuprinde probele scrise pentru Limba și literatura română, proba obligatorie a profilului, proba la alegere a profilului și specializării, precum și Limba și literatura maternă. La nivelul județului, 4.695 de elevi sunt așteptați să participe la această simulare. Comunicarea rezultatelor se va face în data de 15 martie.
Simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat are următorul calendar:
-
4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
-
5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
-
6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
-
7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
-
15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor.
Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale vor fi anonimizate și vor folosi coduri individuale înlocuind numele și prenumele candidaților. Aceste rezultate nu vor fi făcute publice, dar vor fi analizate la nivelul unităților de învățământ pentru a implementa măsuri de îmbunătățire a performanțelor școlare. Notele de la simulări vor fi trecute în catalog doar la cererea scrisă a elevilor.
Similare