Oneșteanca Mihaela Cambei a devenit triplă campioană europeană ieri la Sofia și a obținut calificarea pentru jocurile olimpice de la Paris 2024.

Imnul României a fost intonat aseară pe Arena Sofia în urma performanțe excepționale a Mihaelei Cambei la Campionatele Europene de Seniori din Bulgaria – competiție de calificare olimpică pentru Paris 2024.

Băcăuanca a cucerit inimile tuturor prin obținerea a nu mai puțin de trei medalii de aur, stabilind în același timp un nou record european de seniori și U23 la totalul olimpic, cu impresionanta sumă de 199 kg, alături de un alt record european la stilul aruncat în categoria U23.

În detaliu, la proba de smuls, sportiva noastră a reușit să ridice 90 kg, în timp ce la stilul aruncat și-a demonstrat forța cu 109 kg.

Cu această performanță de excepție, Mihaela Cambei își asigură locul la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, demonstrând încă o dată talentul și dedicarea care o caracterizează.

Mihaela (născută în comuna Dofteana) este legitimată la CSM Onești și este antrenată de Gheorghe Maftei și Cristina Maftei, care au jucat un rol esențial în pregătirea și susținerea Mihaelei pe drumul spre succes.