Un grup de candidați ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pentru alegerile europarlamentare au desantat în weekend în județul Bacău.

Desant AUR-ist în județul BacăuEchipa AUR, condusă de coordonatorul județean Diana Enache, a început campania în orașul Buhuși, însoțită de președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu,  profesorul universitar doctor Silviu Gurlui, conferențiarul doctor Cristina Dascălu, lectorul universitar Petcu Maria Simona, senatoarea de Neamț Dumitrina Mitrea și Șerban Dimitrie Sturdza, descendent direct al domnitorului Moldovei, Mihail Sturdza.

Niciunul nu fusese și în noiembrie la caravana „patrioților” înafară de senatoare și profesorul Gurlui. A urmat municipiul Bacău unde candidații AUR au adunat peste două sute de participanți într-o sală de conferințe de la un hotel.

Desant AUR-ist în județul BacăuDezbaterea, care a durat peste două ore, s-a concentrat pe subiecte precum viitorul învățământului românesc, rolul României în Uniunea Europeană și preocupările legate de depopularea masivă a țării.

Duminică, echipa AUR a participat la Sfânta Liturghie în comuna Scorțeni.

Drumul lor a continuat în municipiile Moinești și Onești, unde au avut întâlniri cu simpatizanții AUR.