Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Moinești, împreună cu reprezentanții unei companii de furnizare a energiei electrice din județ, au constatat, miercuri, 28 februarie, faptul că, la locuințele a 3 persoane cu vârste cuprinse între 49 și 51 de ani, toate din comuna Zemeș, există racordări ilegale la rețeaua electrică. 

În urma verificărilor a reieșit faptul că, cei în cauză s-ar fi racordat în mod ilegal la rețeaua de alimentare cu energie electrică, din firida generală de pe casa scării blocului unde aceștia au domiciliul.

Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de executarea şi folosirea de instalaţii electrice clandestine şi furt de energie electrică. (Foto ilustrativ)

Recomandările autorităților: Intervenţiile neautorizate la instalaţiile de distribuţie a energiei electrice sau gaze naturale reprezintă un real pericol pentru cei implicaţi în astfel de acţiuni.

Totodată, acestea au un impact direct, atât asupra persoanelor aflate în vecinătate, cât şi a consumatorilor, existând risc de electrocuţie, explozii, incendii.