Schimbări majoareSchimbări majore în tarifele și perioadele pentru taxa de drum (rovinieta) au intrat în vigoare începând de ieri. Plata prin SMS suspendată pentru 10 zile.

Conform noilor reglementări, șoferii vor avea acum opțiunea de a achiziționa roviniete pentru o zi, 10 zile, o lună, 2 luni sau un an:

  • Rovinieta pentru o zi: Începând cu această schimbare, șoferii vor putea achiziționa roviniete valabile pentru doar 24 de ore, la tariful de echivalentul a 2,5 euro.

  • Rovinieta pentru 10 zile: Pentru a înlocui rovinieta de o săptămână, a fost introdusă varianta de 10 zile, la un preț de echivalentul a 3,3 euro.

  • Rovinieta pentru 2 luni: În locul rovinietei de 3 luni, se va putea opta acum pentru o rovinietă cu valabilitate de 2 luni, la tariful de echivalentul a 8,4 euro.

Tarifele pentru rovinietele cu valabilitate de un an nu vor suferi modificări. Astfel, șoferii vor continua să plătească 28 de euro pentru autoturisme, 96 de euro pentru vehicule de marfă sub 3,5 tone și 320 de euro pentru vehicule de transport cu 9-23 de locuri.

Totodată, pentru vehiculele grele de transport marfă cu o masă mai mare de 12 tone, tariful pentru rovinietă va rămâne la nivelul actual de 1.210 euro.

Aceste modificări survin ca urmare a necesității de a adapta sistemul de tarifare la nevoile actuale ale utilizatorilor și la evoluția infrastructurii rutiere din România.

În ceea ce privește plata rovinietei prin SMS, aceasta este suspendată pentru o perioadă de 10 zile, iar utilizatorii sunt încurajați să folosească alte modalități de plată disponibile până când serviciul va fi reluat.

Pentru informații suplimentare și detalii cu privire la noile tarife și modalități de plată, șoferii sunt îndrumați să consulte site-ul oficial al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sau să contacteze serviciul de relații cu clienții al acesteia.